5 alimente contra asteniei de primavara - Cine cauta, gaseste.ro!
15536
post-template-default,single,single-post,postid-15536,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

5 alimente contra asteniei de primavara

Schimbarea de ora, dar mai ales de temperatura, mirosul imbietor al pomilor infloriti, alergiile de sezon – bune sau rele, toate ne pot declansa binecunoscuta astenie de primavara.

Nu, nu e cazul sa stai numai in casa, obosit sau fara chef, ci sa depasesti cu brio perioada aceasta. Sportul, socializarea, dar si alimentatia sunt cateva dintre coordonatele principale.

Asadar, pentru inceput, iata ce sa introduci in dieta zilnica pentru a depasi mai usor astenia de primavara:

1). Frunze cu legume verzi

Hai, oricum acum e sezonul lor, asa ca fa o „cura” de spanac, urzici, stevie, leurda si consuma-le in salate sau mancaruri specifice. Bogate in fier si vitaminele din complexul B, aceste alimente ne vor reenergiza si vor echilibra eventualele deficiente nutritionale, capatate in timpul sezonului rece.

Totusi, daca ai probleme cu tiroida, consulta doctorul, pentru ca alimente precum varza, kale sau broccoli iti pot accentua senzatia de oboseala.

2). Oua

Cei mai multi dintre noi sar peste micul dejun si ajung sa manance sporadic si deloc consistent pe parcursul zilei. Astfel, si astenia e „alimentata”, fara sa stim ca solutia e tot la noi. Asadar, consuma la micul dejun 1-2 oua, in functie de cum stai cu ficatul. In plus, nu ar strica sa optezi pentru ouale de prepelita, mult mai usoare decat cele de gaina.

Daca te poti asigura ca ouale sunt din sursa bio, cu atat mai bine! Portia de proteine si vitamine este asigurata!

3). Seminte de dovleac

Bogate in zinc, seleniu si magneziu, semintele de dovleac sunt perfecte in salate, smoothie-uri sau consumate ca atare, sub forma de gustare sanatoasa, satioasa si delicioasa!

Daca vrei, iti poti face un mix de seminte si nuci pentru ca astfel aportul de vitamine (in special cele mentionate mai sus) va fi cu atat mai important.

4). Suc de portocale sau lamaie

Stiai ca vitamina C ajuta la absorbtia fierului? Daca tot ai introdus in dieta alimente bogate in fier, nu uita nici de cele bogate in vitamina C. Incepe-ti ziua cu un pahar de suc de de portocale, adauga zeama de lamaie un salate si vei simti diferenta.

In schimb, nu consuma suc de citrice seara. De asemenea, in cazul in care ai ceva probleme cu vezica urinara, cere inainte sfatul medicului specialist.

5). Sfecla rosie

Un alt aliment bogat in fier, sfecla rosie ajuta si la detoxifierea ficatului. Asadar, nu pierde ocazia de a consuma acest aliment energizant: in sucurile proaspete, in salate, ca atare, in functie de preferinta.

Ar trebui sa fii un pic precaut daca ai unele afectiuni agravate de excesul de estrogen, intrucat sfecla rosie poate creste nivelul acestui hormon. Cu toate astea, studiile nu sunt clare in acest sens, unii nutritionisti recomandand-o totusi. In acest caz ar fi bine sa o consumi moderat si sa iti asculti propriul organism.

Te-ai putea confrunta, totusi, cu alte aspecte ceva mai importante legate de sanatate. Aspecte care, de ce nu, pot fi controlate sau imbunatite prin alimentatie. Da click aici pentru a gasi un nutritionist specializat in ce te intereseaza, fa-ti cont nou pe Gaseste.ro si vezi ce oferte ti se propun.

Apoi, nu uita ca ar fi pacat sa te opresti aici, cand pe Gaseste.ro gasesti cei mai tari specialisti din tara. Gratuit, rapid si eficient.

Asadar, daca ai nevoie de un Consilier Fashion, un Life Coach sau un Terapeut, nu ezita sa folosesti tot contul de pe Gaseste.ro!

No Comments

Post A Comment